Tuesday, October 18, 2011

Quinces

Fall has definitely arrived here in my little corner of the world! We have unusually cold weather and I decided to collect the quinces. When we bought this house two years ago there was only a small branch growing out of the side of a tree stump. This summer the little branch has grown into a two meter tall tree with lots of quinces. I've never done anything with quinces. Everybody tells me that it is not easy to make jelly or marmelade out of it. Well, lets see! But for now they have to ripen for another week.

5 comments:

Robin said...

I've just made some Quince jelly from my quinces. Although it's time consuming, it isn't at all hard and tastes wonderful. Go for it!

Anonymous said...

Quittenmarmelade ist mir nicht bekannt. Aber selbstgemachtes Quittengelee ist eine Delikatesse.
Die Früchte zu zerkleinern kostet Kraft, aber danach wird alles leichter. Vor zwei Jahren habe ich ca. 40 kg Früchte zu Gelee verarbeitet. Das war purer wahnsinn und hat ca. einen Monat gedauert. Leider ist mein Baum im letzten Jahr eingegangen.

Anonymous said...

Quittenmarmelade ist mir nicht bekannt. Aber selbstgemachtes Quittengelee ist eine Delikatesse.
Die Früchte zu zerkleinern kostet Kraft, aber danach wird alles leichter. Vor zwei Jahren habe ich ca. 40 kg Früchte zu Gelee verarbeitet. Das war purer wahnsinn und hat ca. einen Monat gedauert. Leider ist mein Baum im letzten Jahr eingegangen.

Sans! said...

Someone told me that all it takes to make a jam is an apple plus whatever fruit you want to make the jam from and blend them , cook and put sugar. Is that so? :)

I want to make jackfruit jam :)

Teresa Martínez- IGMA artisan said...

Me encanta donde vives y…
Me encantan los membrillos, me producen nostalgia.
Mi madre los utilizaba para aromatizar los armarios de ropa blanca.
En mi blog tienes una receta parea hacer carne de membrillo.
Abrazos

http://tinyterminiatures.blogspot.com/search/label/Membrillo